Het Diamantbewustzijn

Helderheid, Precisie en Wakkerte

Het diamantbewustzijn: objectief bewustzijn en innerlijke leiding


Er is een aspect van ons wezen dat we het diamantbewustzijn noemen. Het wordt diamant genoemd omdat het de kwaliteiten van een diamant heeft. Wanneer dit aspect zich in ons opent, dan begint onze geest en ons zenuwstelsel koel, fris en wakker aan te voelen. Onze mind voelt helderder, wakkerder en levendiger. En we ervaren alles helderder en levendiger. Ons denken, voelen en gewaarworden wordt levendiger en helderder. Het voelt ook heel zuiver, schoon en ongerept, net als een diamant.
Zoals een diamant scherpte en precisie heeft, zo heeft dit aspect van ons wezen dat ook. Het doordrenkt onze geest en ons hart met scherpte en precisie. We denken, voelen, horen en spreken met helderheid, scherpte en precisie. Vanwege deze kwaliteiten wordt het ook wel objectief bewustzijn genoemd. Het ziet de werkelijkheid en de dingen precies zoals ze zijn. Het is gericht op waarheid, op wat echt is. Het wordt niet beïnvloed door onze geschiedenis. Door zijn objectiviteit en focus op de waarheid geeft het ons ook een gevoel van innerlijke leiding.
Naar mijn mening is deze diamantachtige kwaliteit van ons bewustzijn precies wat iemand die met mensen werkt moet belichamen. We hebben deze diamantachtige geest nodig om precies te zien wat er speelt in onze ervaring, om de objectieve waarheid van onze ervaring te zien.

 

Zes maanden lang gaan we schatgraven en het kroonjuweel van dit werk exploreren. Ik hoop dat je dit juweel, een van de kostbaarste in ons leven, mag ontvangen.

Meld je nu aan voor de training

Praktische informatie

Data– de zondagen

17 september, 15 oktober, 12 november, 10 december, 21 januari 2024, en 18 februari.

Tijd

10 uur tot 17 uur

Plaats
Cordium, de Ruyterstraat 65, Nijmegen

Prijs
De prijs voor de cursus is € 600,-. Er is mogelijkheid om in delen te betalen. Voor studenten en mensen met een minimuminkomen is het € 450,-. Voor deelnemers die al eerder de Chandelier gedaan hebben is het € 380,-.

Teachers
Hassan Elkadi en Ko Bakker

Deze cursus is onderdeel van de Diamond Logos teachings. Deelname kan alleen in overleg met de teachers.