Natuurlijke vermogens

Je innerijke vleugels

Wij dragen een breed scala aan natuurlijke vermogens. Elk vermogen heeft zijn eigen fysieke en energetische kenmerken. En elk vermogen heeft bepaalde functies. Het geeft ons bepaalde capaciteiten. Er zijn vijf natuurlijke vermogens die essentieel zijn, die fundamenteel zijn voor ons welzijn en onze ontwikkeling. We hebben ze nodig om optimaal te groeien, te bloeien en om optimaal te functioneren in de wereld. Zonder deze vermogens is het alsof wij proberen te vliegen met maar één vleugel. Je kunt je voorstellen hoe dat is ……………

Om je  meer inzicht te geven in wat deze vermogens voor ons doen, geef ik van ieder een korte beschrijving hieronder. 

Zelfvertrouwen

Wanneer dit vermogen in ons aanwezig is, dan geeft het ons een gevoel van innerlijke stevigheid, geworteld zijn, en een gevoel van diepe ondersteuning en gedragenheid. Dit vermogen stelt ons in staat om ons op ons gemak te voelen, ondersteund en zelfverzekerd te midden van ons dagelijks leven. Het is een ontspannen vertrouwen, het geeft standvastigheid en geduld dat ontstaat uit het contact met onze eigen innerlijke steun. Het stelt ons in staat aanwezig te zijn bij moeilijkheden en uitdagingen zonder uit evenwicht te raken. Dit vermogen heft de belemmerende gedragspatronen van over-inspanning en gevoelens van tekort op. Met het weer belichamen van dit vermogen verdwijnt faalangst.

Innerlijke steun

Innerlijke kracht

Wanneer dit vermogen in ons lichaam stroomt, dan voelen we ons krachtig, moedig en levenslustig. Dit vermogen geeft ons de capaciteit om met de uitdagingen en mogelijkheden in ons leven om te gaan terwijl we ons krachtig, vermogend en enthousiast voelen. Het geeft ons de moed om moeilijkheden aan te gaan en onze angsten tegemoet te treden in ons eigen proces en in de wereld. We voelen ons capabel om op gepaste wijze nee te zeggen en om afstand te nemen van oude structuren die ons binden en onze eigenheid en onze ontvouwing in de weg staan. We voelen ons vitaal, levendig en krachtig.

Innerlijke kracht

Innerlijke vrede

Wanneer dit vermogen ons lichaam vult, dan voelen we een diepe vrede en een diep gevoel van intimiteit met onszelf, de ander en het bestaan. Dit vermogen wist ons gepieker, twijfel en overmatig denken uit, en het laat ons landen in diepe vrede en rust. Dit vermogen maakt het ons mogelijk om de kwesties rondom de angst voor de dood en de kwesties rondom twijfel en haat tegemoet te treden en op te lossen. We ervaren stilte, rust en direct weten. Het toont ons wat ware macht is. Ware macht is het vermogen om alles uit te wissen wat niet echt is in ons; het vermogen om mentale overtuigingen en zelfbeelden uit het verleden uit te wissen. En wat overblijft is Vrede.

Innerlijke vrede

Compassie

Wanneer dit vermogen aanwezig is in ons lichaam, dan voelen we ons omringd door vriendelijkheid, zachtmoedigheid en mededogen. Compassie geeft ons de capaciteit om onze innerlijke ervaring met liefdevolle vriendelijkheid, acceptatie en zachtmoedigheid tegemoet te treden. Dit vermogen fungeert als een innerlijke balsem. Het stelt ons in staat om kwetsbaarheid en verwonding te tolereren. Het stelt ons in staat om aanwezig te blijven bij pijn van onszelf en van anderen. Het is compassie dat ons in staat stelt om diep in onze wonden af te dalen, zodat onze pijn en ons verdriet heelt. Compassie is nodig om te helen, om heel te worden, en om te groeien en te bloeien. Compassie is een vermogen, een grote (zachte) kracht.

Compassie

Vreugde

Wanneer dit vermogen in ons lichaam bubbelt, dan hebben we een gevoel van subtiele vreugde en lichtheid. Dit vermogen verlicht de zwaarte en zorgen van ons hart en geeft ons de capaciteit om het leven te vieren en op een vreugdevolle manier in het leven te staan. Het stelt ons in staat om nieuwsgierig te zijn naar onszelf en het leven. Met dit vermogen ontvangen wij het leven met open armen. We ervaren de lichtheid en de eenvoud van gewoon zijn en we laten de zwaarte en ernst achter ons. Hier nemen wij afstand van oude indrukken die achtergelaten zijn door onze omgeving en onze ouders en die ons nu belemmeren om vreugdevol te zijn.

Vreugde

Meld je nu aan voor een vrijblijvend kosteloos gesprek!